externa
so ar
Energieneutraal
bouwen anno 2020
De EU heeft richtlijnen voor BEN (bijna-energieneutrale) gebouwen uitgewerkt die alle Europese lidstaten verplicht om tegen 2020 een BEN beleid te ontwikkelen en uit te voeren. Zonne-energie is de onvermijdelijke schakel voor energieneutraal bouwen en verbouwen. Het tempo en de manier waarop zonne-installaties vandaag worden geïntegreerd schieten tekort om de klimaatdoelstellingen te behalen.
Het probleem
Zonnepanelen op hellende daken zijn alomtegenwoordig in het straatbeeld. De installaties zijn echter groot, opvallend en worden als lelijk en storend ervaren. Het uitzicht blijkt voor velen de grootste barrière om zonnepanelen te installeren.
Dé oplossing
Het gebruik van slimme duurzame energie met oog voor design dringt zich op. Architecten en bouwheren moeten anno 2020 zonnepanelen efficiënt en betaalbaar kunnen integreren in zowel het dak als de gevel van het project zonder toe te geven aan architectuur en esthetiek.
Nieuwe kijk op
zonne-energie
Momenteel richt de markt van zonnepanelen zich in hoofdzaak nog steeds op platte en hellende daken. Een groot deel van de buitenschil, met name de goedgeörienteerde gevels blijven onbenut. Pixasolar zorgt er vandaag voor dat alle goedgeörienteerde daken én gevels op een efficiënte en esthetisch verantwoorde manier energie kunnen opwekken. Wij dragen hiermee globaal bij aan een betere, schonere wereld.
Met respect voor
architectuur
Pixasolar is ideaal voor wie op zoek is naar een manier om zonnepanelen te integreren in een project zonder toe te geven aan de esthetiek of architectuur.
Het Pixasolar gamma is uitgebreid. Je hebt de keuze uit diverse kleuren of texturen zoals natuursteen, hout, marmer, enz. Wil je iets unieks? Dan heb je de mogelijkheid om de panelen volledig naar eigen ontwerp te laten ontwikkelen.
Weg barrières
Met Pixasolar zijn alle argumenten die architecten en bouwheren nog kon laten twijfelen om zonnepanelen te plaatsen weggewerkt. Pixasolar biedt vandaag elke klant de mogelijkheid om de volledige energiebehoefte via de schil van de woning op te wekken.
Pixasolar zorgt er vandaag voor dat alle goedgeörienteerde daken én gevels op een efficiënte en esthetisch verantwoorde manier energie kunnen opwekken.
Wij dragen hiermee bij aan een betere, schonere wereld.
Welkom PIXASOLAR
Pixasolar zonnepanelen zijn volledig vermomd als gevelbekleding of dakpan. In plaats van afbreuk te doen aan de architectuur en de esthetiek voegt Pixasolar er een meerwaarde aan toe. Met een productie op maat kun je je verbeelding de vrije loop laten.
KOSTPRIJS EN TERUGVERDIENTIJD
In tegenstelling tot wat hun look doet vermoeden zijn Pixasolar zonnepanelen niet duur. Wanneer men de afwerking van een dak of gevel met een aparte zonne-installatie rekent dan komt men duurder uit. Pixasolar combineert immers de functie van zonnepaneel met een gevelbekleding of dakbedekking.
RENDEMENT EN DUURZAAMHEID
Pixasolar maakt uitsluitend gebruik van kwaliteitsvolle, duurzame zonnecellen met een gegarandeerd rendement. Ondanks hun unieke uitzicht hebben de zonnepanelen met keramische print een rendement van 100-150 Wp/m²
MONTAGE EN AANSLUITING
Uniek aan Pixasolar is dat we naast de zonnepanelen a.h.v. een eigen isolatiepaneel ook de complete oplossing aanbieden om het dak- en of de gevel snel en efficiënt op te bouwen en te isoleren, zonder koudebruggen en met de vereiste ventilatie om het rendement op peil te houden.
SUPPORT EN BEGELEIDING
Pixasolar zet maximaal in op service en ondersteuning. Zowel in de ontwerp- als in de uitvoeringsfase kunt u op onze expertise rekenen. Voor elk project op maat werkt een designer samen met het technisch team een casestudie uit. Een prijsofferte is bijkomend voorzien van een 3D visualisatie, calculatie rendementsstudie. Daarnaast voorzien wij in een goede begeleiding van het team dat de installatie moet uitvoeren.
CO2-Impact bouwsector
Vandaag is 40% van de wereldwijde CO2-uitstoot afkomstig van gebouwen. De impact van gebouwen op de klimaatverandering is dan ook zeer groot.
Opbrengst zon
Het wereldwijde elektriciteitsverbruik bedroeg in 2018 ongeveer 25.000.000 Gigawatt/uur. Dit lijkt veel maar in realiteit komt dit overeen met de hoeveelheid energie die de zon op minder dan één dag produceert.